PADI Divemaster Course

De PADI Divemaster Course is de eerste professionele opleiding in het PADI systeem. Het is een vereiste om het PADI Divemaster brevet te bezitten alvorens je aan de PADI Instructor opleiding deel kunt nemen. Voor de meeste deelnemers aan deze opleiding is het een voorbereiding op de IDC (Instructor Development Course).

Theorie en zwembad skills worden in de Divemaster opleiding al op het niveau gebracht van de Instructor Course en dus is het handig je Divemaster Course te volgen bij een duikschool die ook zelfstandig PADI Instroctor opleidingen aanbiedt. Bij Dive Company kun je direct na de Divemaster Course verder met de IDC, waarbij jij zeker bent dat de theorie en skills wel goed zitten.

De PADI Divemaster Course is een zeer leerzame opleiding, waarbij je veel praktijk ervaring gaat opdoen met het begeleiden van cursisten. Je zult straks ervaren hoe gaaf het is de gezichten te zien van jouw cursisten als ze hun brevet hebben gehaald. Op dat moment weet je waarom je hebt deelgenomen aan de PADI Divemaster opleiding.

PADI Divemaster Course - Overzicht

De PADI Divemaster Course is de eerste professionele opleiding in het PADI systeem. Je theorie komt tijdens de opleiding op het niveau van Instructor en je bent, na het afronden van de opleiding, klaar om een PADI Instructor te assisteren en al zelfstandig wat te mogen begeleiden.

De opleiding is intensief, maar aan het einde ben je dan ook in staat om verder te gaan en PADI Instrucor te worden, wat eigenlijk nog maar een kleine stap is. De theorie kun je goed thuis voorbereiden, wat jouw opleiding een stuk relaxter zal maken!

De opleiding bestaat uit drie delen:
1. Theorie - ca. 32 uur
2. Zwembad training: 5 sessie's van ca. 2 uur
3. Buiten duiken: 4 duiken

We raden je aan tijdens de opleiding te keizen voor een verblijf op Center Parcs, zodat je geen tijd verliest aan het heen en weer rijden.

PADI Divemaster Course - Zwembad

De zwembad training is natuurlijk in het sub tropisch zwembad van Center Parcs. Natuurlijk blijft er wat tijd over om het kind in ons naar buiten te laten op de wild water baan of om al snorkelend onze haaien te bekijken. Heerlijk even het bubbelbad in na de duiken is een welkome afwisseling tijdens de opleiding.

Tijdens de zwembad lessen bereiden we je voor om alle skills op uitvoerings niveau te kunnen uitvoeren. Je moet straks natuurlijk de cursisten persfecte skills kunnen aanbieden, want die doen echt alles na wat jij ze voordoet...

Verder werken we aan de Rescue skills en werken we met diverse scenario's, om de realiteit zo goed mogelijk te benaderen.

PADI Divemaster Course - Buitenduiken

Alles wat we hebben geleerd in het zwembad gaan we natuurlijk ook oefenen in het buitenwater. Tijdens de buitenduiken leer je tevens hou jij straks Open Water cursisten zelfstandig kunt leiden tijdens hun toer aan het einde van de buitenduik.

Alle activiteiten vinden plaats in ons privé duikmeer, wat direct aan het terras van de duikschool grenst.

Je zult ervaren dat we effectief gebruik maken van de tijd en geen tijd verliezen, omdat sub tropisch zwembad, duikschool en buitenwater in een straal van 200 meter ligt. Dat maakt onze opleidingen tot de meest luxe opleidingen in Nederland en zelfs noord Europa.

PADI DM Course - Wat kan ik met mijn brevet?

Na zes dagen ben je klaar met de opleiding. Je kunt nu Discover Scuba opleidingen gaan verzorgen, als je tenminste je speciale aantekening hebt behaald. Je kunt vanaf nu ook een PADI Instructor assisteren bij diverse opleidingen, zoals; Open water, Advanced, Rescue en diverse Specialties.

Met je PADI Divemaster brevet op zak wil je natuurlijk verder en dat kan bij Dive Company. Zelf PADI Instructor worden is de volgende stap en de theorie is al achter de rug, want de theorie in de PADI Instructor opleiding is gelijk aan die van de PADI Divemaster, makkelijk toch.

Je kunt ook de wereld in trekken en als Divemaster aan de slag om bijvoorbeeld begeleide duiken met duikers te maken. Ook kun je boot captain worden of natuurlijk Instructeurs gaan assisteren. Maar je kansen nemen aanzienlijk toe op een baan als je daadwerkelijk zelf ook PADI Instructeur bent. Laat je informeren door je Instructor en ervaar de vele mogelijkheden die een PADI Instructor brevet je kunnen bieden in de toekomst.

PADI Divemaster Course:

Leeftijd:
Vanaf 18 jaar 

Vooropleiding:
PADI Rescue Diver 

Gelogde duiken:
40 

Zwembad:
5 sessie 

Buiten duiken:
5 duiken 

Duur:
6 dagen 

Duikbrevet:
Ja 

Prijs:
€ 599,-

Inclusief:
Zwembad duiken
Buiten duiken
Heel veel plezier...

Exclusief:
Benodigde lesmaterialen
Aanvraag Divemaster brevet
Eventuele PADI/DAN verzekering
Eventuele verblijfkosten
Eten en drinken tijdens de opleiding

 (0pent in een nieuw venster)