PADI Instructor Development Course (IDC)

De PADI IDC Course is na het behalen van je PADI Divemaster brevet de logische stap verder. Je hebt al geassisteerd tijdens opleidingen en je bent toe aan het zelf lesgeven, dan is de PADI Instructor Course iets voor jou.
Tijdens de 8 daagse opleiding ben je intensief met je groep bezig ter voorbereiding op het PADI IE (instructor examinations, 2 dagen), welke afgenomen worden door afgevaardigde van PADI Europe. Onze taak is het jou goed voor te bereiden op deze examens, maar meer nog op je toekomst als duik instructeur.

Op onze locatie Center Parcs De Kempervennen zijn de meeste PADI Instructeurs opgeleid binnen Europa, met een uitzonderlijk hoog niveau. Voordeel voor jou is natuurlijk dat wij weten hoe we je het beste kunnen voorbereiden op alles.
De IDC is een persoonlijk traject en we adviseren je graag om kennis met ons te maken om te zien waarom wij de meest luxe IDC in Nederland aanbieden.

PADI IDC - Overzicht

De PADI IDC is de opleiding waarna jij als Instructeur aan de slag kunt. Tijdens deze opleiding leren we je hoe je de PADI opleidingen zelfstandig kunt uitvoeren. De opleiding is intensief, maar uiteindelijk lacht iedereen op het moment dat het Instructor brevet overhandigd wordt. De theorie heb je al afgerond tijdens de Divemaster opleiding en dus een kwestie van herhalen en kijken of alles is blijven hangen.

De opleiding bestaat uit drie delen:
1. Presentaties - ca. 40 uur
2. Zwembad training: 6 sessie's van ca. 2 uur
3. Buiten duiken: 4 duiken

We raden je aan tijdens de opleiding te keizen voor een verblijf op Center Parcs, zodat je geen tijd verliest aan het heen en weer rijden.

PADI IDC - Zwembad

De zwembad training is natuurlijk in het sub tropisch zwembad van Center Parcs. In het zwembad zullen we je al aanspreken als ware je al een PADI Instructor. Je staat voor het eerst voor een groep en leert briefingen en de-briefingen te geven, waarna je onderwater gaat om super strakke demo's te geven. Daarna is het de beurt aan de cursisten, welke je mede cursisten zijn. Zij gaan er alles aan doen om de door de Course Director opgegeven fouten uit te voeren en te kijken of jij het merkt.

Een leuk "spel", waarbij de gemoederen af en toe kunnen oplopen. Hoort bij deze opleiding en we kijken hoe jij hiermee omgaat.

Aan het einde van de rit ben jij in staat om: een de-briefing te geven aan een groep. Deze groep heeft hoofd onderwater in het bubbelbad, met alleen de oren vrij. Jij kunt de gehele de-briefing uitvoeren, zonder dat er ook maar iemand van de groep om hoog moet om te ademen... 

PADI IDC - Buitenduiken

Tijdens de buitenwater duiken ga je met je eigen cursisten onderwater en dan ben je voor het eerst zelf de duikinstructeur. Je mede cursisten spelen de deelnemers tijdens één van de PADi opleidingen.

Het is nu aan jou om dat wat je geleerd hebt in de praktijk tot uitvoering te brengen. Met handsignalen zul je duidelijk moeten maken wat ze moeten doen, want een demo is er niet in het buitenwater!

Jouw Course Director is niet van plan om het je makkelijk te maken en dus zal hij ongezien aandringen op het maken van fouten, welke jij moet herkennen en corrigeren. Verder zul je moeten weten wat je moet gaan de-briefen, dus opletten geblazen.

PADI IDC - Lesgeven en presentaties

Tijdens de classroom sessies kun je heerlijk achterover leunen en luisteren naar je Course Director. Je moet echter zelf ook voor de klas staan en dat wordt een beetje minder relexed. Wees gerust, we hebben al heel veel kandidaten die vrees weggenopmen en dat gaan we ook bij jou doen.

Het lesgeven is een belangrijk deel van de IDC en iedere kandidaat zal meerdere presentaties moeten geven. De presentaties kunnen een deel van alle PADI opleidingen bevatten.

Aan het einde van de opleiding ben je in staat om rustig voor een groep te staan en te spreken. Je bent grondig opgeleid en klaar voor je examen, welke wordt afgenomen door een afgevaardigde van PADI Europe.

PADI IDC - Wat kan ik met mijn brevet?

Na het afronden van het PADI IE ben je in staat om zelfstandig PADI opleidingen te gaan verzorgen. De wereld staat voor je open, maar wellicht wil je eerst ervaring opdoen, wat geen slecht idee is.

Je PADI OWSI is de eerste stap en ook nu kun je verder. Zo kun je deelnemen aan Specialty Instructor opleidingen of het MSDT programma. Jouw Course Director komt hierop terug tijdens je IDC, hoef je nu nog even niet aan te denken, dat doet hij wel.

Als je de wereld in wilt als PADI Instructeur, dan is wellicht een stage periode bij Dive Company iets voor jou. Je kunt zodoende ervaring opdoen en vervolgens is het makkelijker om een job te vinden als duikinstructeur. Vraag je Course Director om informatie als dit je wel iets lijkt.

informatie PADI Instructor Development Course:

Leeftijd:
Vanaf 18 jaar

Vooropleiding:
PADI Divemaster

Gelogde duiken:
60

Zwembad:
6 sessies

Buiten duiken:
4 duiken

Duur:
8 dagen

Duikbrevet:
Ja

Prijs:
€ 999,--

Inclusief:
Zwembad duiken
Buiten duiken
Heel veel plezier...

Exclusief:
Benodigde lesmaterialen
Aanvraag OWSI brevet bij PADI
PADI IE examen kosten
Eventuele PADI/DAN verzekering
Eventuele verblijfkosten
Eten en drinken tijdens de opleiding

 (0pent in een nieuw venster)