PADI Rescue Diver Course

Na de PADI Advanced is dit de volgende stap. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging en bent zelf relaxed in- en onder water. De tijd is gekomen om een beetje om je heen te kijken en toe te zien op andere duikers. Het is een goed gevoel dat je weet dat je kunt helpen in het onwaarschijnlijke geval er toch iets niet helemaal goed gaat. 

Tijdens de PADI Rescue opleiding leer je hoe te handelen in diverse omstandigheden waar jouw helpende hand van grote waarde is. Voor de opleiding begint vangen we aan met de EFR opleiding, een vereist om aan de PADI Rescue opleiding deel te kunnen nemen. 

PADI Rescue Diver Course - Overzicht

De PADI Rescue Diver Course is een drie daagse opleiding en vangt om 08.00 uur aan en eindigt ca. 16.30 uur. we gaan er vanuit dat je alle duikmaterialen in bezit hebt. Mocht dit niet zo zijn dan adviseren we je graag bij een eventuele aanschaf. Als Member van Dive Company kun je gebruik maken van de vele Member aanbiedingen, welke je altijd de best deal geven. Alle lesmaterialen als; manual, DVD, logboek en brevet zijn inclusief!

De opleiding bestaat uit drie delen:
1. Theorie - ca. 10 uur
2. Zwembad training: 5 sessies, totaal ca. 2 uur
3. Buiten duiken: 5 duiken

De theorie is voor kinderen vanaf 12 jaar goed te volgen. Het leerwerk doe je thuis, voor je naar onze locatie komt en de werkelijke duiken te maken. Je kunt op deze manier je eigen tempo bepalen en op die manier bepaal jij hoe snel je verder wilt.

De zwembad sessie vinden in de ochtend plaats, waarna we verder gaan met theorie en buiten duiken.

De buitenduiken verdelen we over drie dage. Naast oefeningen trainen we je ook voor de realiteit door middel van scenario's. Bijzonder leuk en leerzaam om te doen. Onverwachte zaken, in deze opleiding: JA

PADI Rescue Diver Course - Zwembad sessies

Tijdens de PADI Rescue Diver Course oefenen we eerst heerlijk in het warme water van het zwembad. De sessies vinden plaats in de ochtend en zijn gericht op het helpen van anderen en... jezelf.

PADI Rescue Course - Buiten duiken

We maken de buitenduiken in ons privé duikmeer. Direct vanaf de duikterassen duiken we het buiten water in. Oefeningen vinden veelal aan de oppervlakte plaats en als we onder water gaan trainen we op onze grote duikplateau's. Super zicht en goed te beoordelen voor onze Instructeurs, zodat jij een goede evaluatie kunt krijgen.

De scenario's zijn iedere keer weer een onverwachte samenloop van omstandigheden. Het plezier staat ook bij deze opleiding voorop, waarbij we kwaliteit en veiligheid nooit uit het oog verliezen.

PADI Rescue - Wat kan ik met mijn brevet?

Het PADI Rescue Diver brevet is de eerste stap opweg naar je PADI Professional opleiding, de PADI Divemaster Course. Wil jij later PADI Instructeur worden, dan ben je al goed onderweg. Na je opleiding kun je direct verder met de Divemaster opleiding en dat raden we je zelfs aan.

Het klink wellicht vreemd, maar als je eenmaal bezig bent zit je in een ideaal ritme om te leren. Alle kennis en vaardigheden zijn nog vers en zodoende een goede basis voor een uitstekend resultaat.

Informatie PADI Resue Diver Course:

Leeftijd:
Vanaf 12 jaar

Vooropleiding:
Adventure Diver - EFR

Gelogde duiken:
8

Zwembad:
5 sessies

Buiten duiken:
5 duiken

Duur:
3 dagen

Duikbrevet:
Ja

Prijs:
€ 329,--

Inclusief:
Lesmaterialen: PADI Rescue Diver Kit met manual en DVD
Brevet
Zwembad duiken
Buiten duiken
Heel veel plezier...

Exclusief:
Huur eventuele duikmaterialen
Eventueel verblijf
Eten en drinken tijdens de opleiding

 (0pent in een nieuw venster)